Fotboll särbehandlas

Den senaste nyheten som rör om i grytan är Cristina Perez uttalande om att hennes man, Eufemiano Fuentes, har haft samarbete med stora delar av den spanska elitidrotten. Inte bara cykel.

Undra om våra svenska medier är lika snabba på att förmedla detta till vårt avlånga land? Att Barcelona, Real Madrid och Rafael Nadal kan ha samarbetat med dopningsläkaren. Det är en av tidernas största dopningsskandaler.

Tänk er följande löpsedlar: Systematisk dopning i Barcelona. Real Madrids segerrecept avslöjat - Eufemiano Fuentes. Det kommer givetvis inte hända då sportjournalisterna inte vill smutsa ner deras käraste idrott - fotboll. Men viskas det om dopning och någon okänd spanjor inom cykelsporten - läs Manuel Beltrán och Moises Duenas (de är okända i det här perspektivet). Då blir det de stora rubrikerna, det är ju kul att hänga ut cykelsporten med motiveringen att det har läsarvärde. Okej. Så då har inte Barcelona och Real Madrids samröre med Eufemiano Fuentes läsarvärde?

Uppenbarligen inte. För det står inget om det här på verken Expressen.se eller Aftonbladet.se.

Kommentarer
Postat av: En som hå¨ller med

2008-11-19 | 21:07:43
Postat av: Cyke

2008-11-20 | 08:38:00
Postat av: Reimond Emanuelsson

Cykelsporten behöver inte skämmas mer än andra

sporter. Kan någon säga varför i detta land

cykelsporten angrips för varje minsta dopingfall emedan de sporter som har sämre kontroll, såsom fotboll och NHL-hockey går fria och visas utan problem i svensk TV?

2008-11-20 | 10:14:02
Postat av: Johan

Oerhört tragiskt om inte alla idrotter granskas på samma sätt men tyvärr så är det nog så.. Föreslår att alla läsare gör en insats och skickar länken till aftonbladet för att påverka "oberoendet".

2008-11-20 | 13:09:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Webbsida:


Kommentar:

Trackback