Cykelkanalen.com

Nu är sidan flyttad. Bloggen fortsätter på det nya domänet www.cykelkanalen.com.

Fotboll särbehandlas

Den senaste nyheten som rör om i grytan är Cristina Perez uttalande om att hennes man, Eufemiano Fuentes, har haft samarbete med stora delar av den spanska elitidrotten. Inte bara cykel.

Undra om våra svenska medier är lika snabba på att förmedla detta till vårt avlånga land? Att Barcelona, Real Madrid och Rafael Nadal kan ha samarbetat med dopningsläkaren. Det är en av tidernas största dopningsskandaler.

Tänk er följande löpsedlar: Systematisk dopning i Barcelona. Real Madrids segerrecept avslöjat - Eufemiano Fuentes. Det kommer givetvis inte hända då sportjournalisterna inte vill smutsa ner deras käraste idrott - fotboll. Men viskas det om dopning och någon okänd spanjor inom cykelsporten - läs Manuel Beltrán och Moises Duenas (de är okända i det här perspektivet). Då blir det de stora rubrikerna, det är ju kul att hänga ut cykelsporten med motiveringen att det har läsarvärde. Okej. Så då har inte Barcelona och Real Madrids samröre med Eufemiano Fuentes läsarvärde?

Uppenbarligen inte. För det står inget om det här på verken Expressen.se eller Aftonbladet.se.

Cykelkanalen flyttad till WordPress

Cykelkanalen är nu flyttad från Blogg Esse till WordPress men det är fortfarande samma design med några små förbättringar. Den största skillnaden syns inte utan ligger i CMS-verktyget. WordPress är överlägset mycket bättre än Blogg Esse och det är dessutom reklamfritt.

Det är några små saker kvar att fixa. Det nya domänet ska jag lösa så snabbt som möjligt, fram tills dess kommer Cykelkanalen att ligga kvar på cykelkanalen.blogg.se och den nya versionen testas på haal.se.

En uppdatering från vad som hänt i cykelvärlden de senaste dagarna kommer under kvällen.

Morén till Norge - fem i Capinordic?

Då var det klart var Sveriges U23-mästare kommer att cykla nästa säsong och ryktena kring Patrik Morén de senaste månaderna har varit många.

Det norska laget Trek-Adecco blir hans adress nästa säsong. Men det har pratats om både Cykelcity.se och Capinordic innan det blev klart med Trek-Adecco. Det hårdsatsande danska laget, Capinordic, ska ha valt bort Morén på grund av hans ålder, då de ville ha en U23-cyklist och svensken fyller 23 år nästa säsong. Synd.

Är det ett bra val att köra för det norska laget? Ja, jag tro det. När hans chanser försvann att köra för skandinaviens bästa lag, Capinordic, känns Trek-Adecco som ett bra nästa steg i hans utveckling. Joker-Bianchi hade slagit lite högre men en bra säsong hos Trek-Adecco och han kommer att få chansen i större sammanhang.


Ett annat rykte har sagt att Capinordic ska ha fem svenskar i laget till nästa säsong. I skrivande stund vet jag bara fyra - Lucas Persson, Christofer Stevenson, Andreas Lindén och Fredrik Ericsson. Blir det en femte svensk i laget tror jag det blir Michael Stevenson.

Cipollini in action

Mario Cipollini blir blåst i Italiens variant av dolda kameran samt kastar vattenflaskor mot kommissarien i 2003 års Ghent-Wevelgem!



Lehner släng dig i väggen

Jag hatar alla dessa försvarsadvokater, som trots vattentäta bevis mot dess klienter, fortsätter gräva fram juridiska kryphål så att syndare kan gå fria. Det är precis vad Michael Lehner gör.

Om det nu visar sig att det finns ett kryphål i WADA:s reglemente och Stefan Schumacher får tävlingslicens nästa år är det ett hån mot alla som jobbar för en renare idrott. Förhoppningsvis slipper vi se den dopade tysken på tävlingsbanan, även hom han får licens, för att inget lag vill ha fuskaren hos sig. Förhoppningsvis!

Jag skulle inte höja på ögonbrynen om han hamnar i ett tvivelaktigt italienskt continental-lag eller liknande.

Uppmaning till WADA! Skriv om reglerna för omanalyser av gamla prover. Genast!

Ciao/M

Cyclesport.se i blåsväder igen

Det är knappt ett år sedan det blåste om Cyclesport.se och deras obetalade BH-cyklar till BH Bikes. Sist jag pratade med Pontus på BH Bikes (i somras) så var ärendet fortfarande hos kronofogden. Nu upprepar det sig igen!

Denna gång är det Stefan Johansson på Tidans Cykeldistribution som inte har fått sina Sintesi-cyklar betalada från Cyclesport.se.

----------

Följande finns att läsa på Cykelbloggen.nu:

Det skulle ha varit betalt redan i April. Ärendet har legat hos kronofogden sedan slutet SEPTEMBER. De försöker att förhala genom att ej skriva på delgivningen. Detta gör att de kommer att få besök av delgivningsman istället.

Varna gärna alla deras samarbetspartners. Annars blir de också blåsta.


Mvh Stefan


----------

Det är tragiskt att historian upprepar sig. Jag vet att Dennis Nystrand bara vill väl för svensk cykelsport med sitt elitlag. Men då han uppenbarligen inte klarar av att hantera de ekonomiska frågorna borde han lägga ner verksamheten tills alla siffror förvandlas från röda till gröna.

Hade jag varit i Dennis kläder hade inte jag ställt ut Cyclesport.se i en monter på kommande cykelmässa. Det retar bara upp folk som laget är skyldiga pengar till. Rensa upp nu Dennis innan du hoppar på nya projekt, både för din egen och andras skull.

Rykten placerar Anders i Tyskland

Färska rykten som jag kommit över placerar CykelNytts dagboksskrivare, Anders Ljungberg, i ett tyskt lag till nästa säsong.

Enligt källan ska laget vara Team Firebike. Återstår att se om det ligger någon sanning bakom.


Mannen med den förstora hjälmen

Han har använt CERA den jäveln! Ändå får han sitt rekommenderade straff från WADA på två år förkortat med hälften till ett år om CONI med åklagaren Ettore Torri i spetsen får som dem föreslagit. Bara för att han erkände och valde att avslöja sina källor.

Det borde vara en självklarhet för alla som åkt fast för dopning att avslöja alla som ligger bakom fuskandet. Annars ska de straffas med dubbel strafftid - fyra år, eller varför inte livstid? Istället för att de ska halvera tiden vid samarbete!

Det ska kännas ordentligt när man valt fuskarnas väg. Om det fortsätter på den inslagna vägen, med sänkta straff, kommer alla som åker fast att prata för att på sekunden bli av med ett helt års avstängning... var tog kampen mot smutset vägen?


När det gäller Emanuele Sella kan de även passa på att slänga på ett års avstängning till för att ha brutit mot cykelsportens "dress code". Hans stora hjälm förlöjligar hjälmanvändandet! Då skulle vi slippa se honom på tre år, om det nu inte hade varit för de där förmildrande omständigheterna vid samarbete.

Och glasögonen ska vi inte tala om...

//Mattias

Vi har gjort det igen

Ännu en gång har vi varit före en av världens största bevakande nyhetssidor inom cykel. Denna gång var det VeloNews som var efter oss, med artikeln om att Barloworld fortsätter att sponsra nästa säsong.

Det känns bra att kunna vara före ibland, att vi varit det två gånger nu på kort tid är positivt för oss. Jag hoppas att det uppskattas av er som läser på sidan.

Nu håller jag på att scanna av nyhetsflödet från cykelvärlden så här på morgonen för att välja ut det intressantaste till CykelNytt. Det mesta handlar om att Sella får ett års avstängning av CONI och att Jan Ullrich ska upp i rättegång i dag. Jag vill hitta något smaskigare...

Drugs don´t work

Tänkte hjälpa till att sprida Andreas Lindén och Johan Flodins fina initiativ i kampen mot dopning.

Håll koll på hans hemsida för att se hur projektet utformar sig. Var sedan med och supporta deras projekt. Det kommer jag att göra på något vis om det blir möjlighet till det!

----------

Hej!

Har dragit igång ett projekt med min tränare i kampen mot doping, droger och alkohol. Än så länge är det inte helt klart hur vi går till väga men grunden ligger i att visa hur man går till väga för att nå framgång utan preparat.

Reportaget i tidningen handlade om just detta, att ta avstånd från droger och alkohol.
Läs artikeln här.

Idén grundar sig i att jag och min tränare Johan Flodin är trötta på att försvara oss för att vi cyklar och att folk tappar intresse för sporten.

Hoppas fler tycker detta är en bra idé!

//Andreas

Nya länkar

Nu har jag uppdaterat länksamlingen på bloggen och jag har garanterat missat flera bloggande cyklister.

Har jag missat just din blogg? Släng då iväg ett mail till mig så lägger jag upp den under länkar här på sidan.

Mail: [email protected]

Planerar föreläsning

Tiden rusar förbi, klockan är redan tre på eftermiddagen och jag har massor att göra. Bland annat ska jag palla mig bort till Friskis & Svettis för lite styrketräning.

Det spöregnar i dag och jag har inte någon lust att bli blöt. Varning för solskenscyklist utfärdas!

Sedan jag gick upp i morse har jag arbetat på den föreläsning om träning som jag ska hålla i januari för Länsförsäkringars cykelintresserade i Jönköping. Problemet är att jag inte vet hur lång tid jag har på mig, så det är lite svårt att planera innehållet
 i nuläget.

Före storebror

Det känns alltid lika bra när vi på CykelNytt lyckas publicera nyheter från cykelvärlden innan cykelsportens mest lästa nyhetssida, Cyclingnews, har hunnit publicera det.

Så är det i kväll. Nyheten om Rik Verbrugghe, att han skrivit kontrakt med Quick Step som sportdirektör, kan ni läsa om på CykelNytt.se.

Sanslöst roligt

Flera av er har säkert redan läst boken, Lance Armstrong - It's Not About the Bike, jag började i dag när jag satt på bussen från Södertälje till Jönköping. Drygt 80 sidor har jag hunnit läsa och så här långt tycker jag boken är väl värd sin tid.

Jag har redan fått en helt annan bild av Lance Armstrong. Faktum är att den har fått mig att tro på en comeback till tävlingsbanan. Inte minst då min senaste tävling slutade med vurpa och kedjebrott i Ramnäs förra året. Så vill jag inte sluta min cykelkarriär...

Träningen är påbörjad och i morgon väntar ett nytt cykelpass. Det är sanslöst roligt att cykla nu! Jag har till och med bokat in ett träningsläger strax utanför Malaga i februari! Någon som kan tipsa om bra transport från flygplatsen i Malaga till Nerja?

Nu ska jag återvända till boken. Dricka te och lyssna på när regnet smattrar mot fönstret. Det är höst!

----------

Välkommen till världen Sandji! Kajsa fick i går sin efterlängtade kusin. Kanske en framtida cykelstjärna?

Nyhetstorka

Cykelvärlden går på sparlåga. November har bara börjat, det är långt till nästa säsong. Det är nyhetstorka! Tur då att cykelcrossen finns där och livar upp hösten/vintern.

Just nu håller jag på att fixa ett träningsprogram... Målet? Positiv utvecklingskurva de kommande säsongerna med succé på menyn för det hjärta, lungor och ben som ska följa programmet. Upplägget? Kan ej avslöjas men bygger på den kunskap jag fått av två års tränarstudier på Högskolan Dalarna. Källor? Michail Tonkonogi, Jens Westergren, Fredrik Ericsson, Chris Carmichael, Jack Wilmore och David Costill.

Jag har drabbats av träningsvärk och mer kommer det att bli - ska springa i kväll!

Nu blir det inte längre. Det är trots allt nyhetstorka!

Ciao/M

Vi får väl se

Det är inte bra när träningskamraten börjar tjuvträna som en dåre för att ställa av mig. Särskilt inte när jag själv inte har haft tillfälle att träna ordentligt på några dagar. Fast det löser sig, snart ska jag försöka bli riktigt seriös med träningen igen - vintercrossen väntar med nya skärmar och allt.

Den stora frågan för mig, är om det blir något tävlande under nästa säsong? Svaret lär jag få först i vår... Långt ifrån min cykel, över MSN, tvingades mina ögon läsa följande ångestframkallande meningar:

Hampus säger: Har hojjat 7,5h i helgen! Var på cykeln kl 10:30 i går och var ute och körde 4h mtb med hela gänget.
Mattias säger: Jaja. Fuskträna lagom!
Hampus säger: Haha, nejdå inget fusk här! Det var lite slirigt i går på baksmällan dock. Jag ska träna som bara den, imon blir det nog att hojja till Vetlanda, ett lagom tiomilapass.
Mattias säger: När jag väl kommer igång så ska jag piska dig!
Hampus säger: Vi får väl se, det ska vi bli två om du...


Ciao/M