Kohl föddes till hjälpryttare

Bernhard Kohl kunde inte acceptera att han inte var bättre än en hjälpryttare, trots bra form i Dauphiné Libéré uteblev resultaten och han blev rädd - skulle han inte hitta nytt kontrakt till nästa säsong efter att Gerolsteiner lagt ner sin verksamhet?

För att vara på säkra sidan beslutade han sig för att rädda framtiden och komma till Tour de France välpreparerad med CERA och göra resultat. Resultaten kom, han blommade ut och fick skriva kontrakt med Silence-Lotto. Uppdrag CERA slutfört! Vad han inte tänkte på var att större delen av cykelsporten faktiskt jobbar stenhårt för att rensa upp i dopningsträsket.


Kohl var rädd att förlora sitt drömjobb. Han kände sig pressad. Vad han inte tänkte på när han tog beslutet att fuska var att det fanns en anledning till att den här smärtsamma situationen uppstått för honom. Proffscyklister som tagit exakt samma beslut tidigare har smutsat ner cykelsporten och jagat bort sponsorerna - alltså jobben!

Istället för att bita i det sura äpplet och kämpa för de få kontrakt som finns ute på proffsmarknaden och samtidigt visa att cykelsportens yngre förmågor står för en ren generation gick han i exakt samma fälla som sina föregångare!


Danilo Di Luca har en gång sagt: "vissa föds till hjälpryttare och vissa till stjärnor, jag valde det sistnämnda", det citatet är klockrent, Danilo valde rätt gener och stackars Bernhard Kohl valde fel och föddes till hjälpryttare!

Kommentarer
Postat av: Scott tokig

Nu tycker jag det i allmänhet är fel att göra sig till moralens väktare över för professionella cyklister eller andra idrottsfolk... Men att framhålla Di Luca som ren jämfört med Kohl är väl ändå brist på insikt i cykelsport? Di Luca har ju själv varit avstängd för just doping. Hans kommentar är dock klockren. Det som driver en professionell idrottsman är en sak; att vinna. Di Luca och Kohl gjorde vad de kunde för att göra just det.







2008-11-02 | 14:23:41
Postat av: Jens Westergren

Danilo har avtjänat ett straff för sitt samröre med samme läkare som fixade CERA åt Ricardo Ricco... Så han kanske inte heller lite helt fullt på sina gener...

2008-11-02 | 22:49:08
Postat av: Mattias Haal

Svar till både Jens och Scott tokig: Mitt inlägg om Bernhard Kohl som sedan ramlade in på Danilo Di Luca, var inte tänkt att framhålla Danilo Di Luca som en förebild och trovärdig cyklist. Det var hans kommentar som jag ville framhålla och belysa den på österrikaren som fuskade sig till stjärnstatus. Jag är medveten om att italienaren har en bakgrund som balanserar mellan svart och vitt.

2008-11-03 | 11:30:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Webbsida:


Kommentar:

Trackback