Traditionen är stark

Då var andra crosshelgen över och det bjöds på fartfyllda tävlingar när De Hel Crosskoers van Bosön och Telgecrossen avgjordes. Trippelkampen mellan Fredrik Ericsson, Magnus Darvell och Jens Westergren går vidare då dessa åter fanns med längst fram.

Undantaget var Jens Westergren som på grund av en migränattack under lördagen inte hade samma kraft som vanligt och föll ner i resultatlistan - ledartröjan flög av och hamnade på Fredrik Ericsson. Jens kompenserade det på söndagen när han vann med en grym avslutning - han flög fram i crosspåren de sista två varven!



Det blev som jag trodde i Giro di Lombardia - nästan! Traditionens makt är stark, det blev en italienare som vann, dock inte Giovanni Visconti utan den fantastiske Damiano Cunego. Med en härlig solokörning från Civiglio säkrade han sin tredje triumf i den klassiska tävlingen.

Cunego har sin framtid som klassikeråkare! Så sluta ösla tid på sammandraget i de stora etapploppen Damiano! Bjud upp till kamp i Ronde van Vlaanderen och Milano-Sanremo istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Webbsida:


Kommentar:

Trackback